ten przepis to czysta fuzja smaku czekolady i smaku wanilii warto skorzystać z niego, naprawdę polecam serdecznie. Jeśli uwielbiasz czekoladę i smak czekoladowych łakoci ten przepis sprawdzi się w 100%. Przepis nie wymaga zbytnio ani poświęcenia, gdyż nie jest trudny do przygotowania, ani zbytniej dbałości o konsystencję bo można dowolnie go modyfikować. Warto go także urozmaicić o dodatek orzechów lub pozostawić takim jakim jest w oryginale. Życzę smacznego!!
Ciasto czekoladowo- czekoladowe :
Ciasto czekoladowo- czekoladowe :
składniki:
1 tabliczka gorzkiej czekolady (10 dag)
2 tabliczki mlecznej czekolady (razem 20 dag)
1/2 szklanki mąki
10 dag masła
1 szklanka cukru
4 jajka
2 tabliczki mlecznej czekolady (razem 20 dag)
1/2 szklanki mąki
10 dag masła
1 szklanka cukru
4 jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Wykonanie :
- Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy ekstrakt waniliowy i cukier, dokładnie mieszamy.
- Połamane oba rodzaje czekolady włożyć do rondla.
- Dodać masło. Rozpuścić na małym ogniu. Dodać masę jajeczną i mąkę.
- Wymieszać energicznie, by nie było grudek mąki.
- Przełożyć do formy wyłożonej pergaminem (25 cm na 25 cm) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
- Piec 25 minut, jeśli chcemy, by środek był mocno wilgotny lub 35 minut, jeśli lubimy ciasto bardziej suche.
- Podawać na ciepło lub zimno z bitą śmietaną.
oj na serio inspirujesz. Przepis stworzony dla mnie, a efekt końcowy powalajacy. Zjadłam bym kawałek przez komputer,
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie :)
PS: Bede zaglądać, podoba mi sie u ciebie :)!
U la la, ąż mi ślinka pociekła. Gratulacje.
OdpowiedzUsuń